keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Paperilla-lehti DT: Lumihiutaleita mehiläisvahasta



Oletko koskaan käsitellyt lävistettyjä tai stanssattuja leikkeleitä mehiläisvahalla? Nämä lumihiutaleet ovat saaneet samettisen pinnan kylpemällä sulassa vahassa. Mehiläisvaha on hieman kellertävää, joten nämä koristeet sopivat mitä parhaiten vintage-vaikutteisiin kortteihin. Isommat koristeet voi myös piilottaa osin muiden koristeiden tai paperien alle, josta ne hieman pilkottavat ja eivät näin varasta täysin kortista huomion. Isoin lumihiutale on  koottu useammasta lumihiutaleesta ja ennen vahakäsittelyä olen leimannut tekstiä hiutaleen pintaan.



Helpoiten vahakäsittely onnistuu Melting Potissa työpöydällä, mutta mikään ei estä esim sinua sulattamaan vesihauteessa ja säilykepurkissa keittiössä kynttilänjämät ja suorittamaan tämän vaiheen siellä. Parhaiten dippailu minusta onnistuu, kun olen stanssannut lumihiutaleen vahvemmasta kartongista. Dippailussa auttaa pitkät pinsetit ja kuumuutta kestävä kestoleivinpaperi.


5 kommenttia:

  1. Ihana idea. Nuo hiutaleet kannattaa varmaankin suojata esim Wax Sealerillä (käytän mixedmediatöihin) vai kestääkö vaha ilman suoja-ainetta hiutaleen päällä???? Ihanat kortit ja upeaa vintagehenkeä.

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt nuo hiutaleet kauan aikaa sitten eli hyvn on vaha kestänyt säilytystä! Mutta hyvä idea tuo suoja-aine

    VastaaPoista