perjantai 15. kesäkuuta 2012

Sinellin DT: Tuunattuja taulukehyksiä

Meiltä Sinellin Design tiimiläisiltä pyydettiin tuunattuja juttuja ja tässähän niitä tulee. Pämppä lähetti minulle Sinellin valikoimista mm liitutaulumaalia, alkoholimusteita, siemenhelmiä, memory class-lasilevyjä, metallikoristeita sekä akryylitimantteja. Niillä oli hyvä tuunata parit taulukehykset.

Ensimmäinen kehys on pieni valokuvakehys, joka sai yllensä BLING BLING koristeet. Värjäsin alkoholimusteilla kiiltävää paperia ja leikkelin siitä perhosia ja sudenkorentoja. Myös värittömät siemenhelmet ja osa akryylihelmistä saivat sävyihin sopivan mustekäsittelyn. Ohessa Tim Holtzin video alkoholimusteiden käyttöön.


Kehyksestä tuli liitutaulu, sillä maalasin taustan ihanan räväkällä violetillä liitutaulumaalilla. Ihanaa, kun maaleja löytyy nykyään laaja väriskaala.

Toisessa työssä on käytössä isot tylsät puiset taulun kehykset, jotka sain kirpputorilta ihan ilmaiseksi. Tällä kertaa kaivoin kellarista esiin vanhoja maalipurkkeja ja havaitsin, että musta liitutaulumaali oli vielä käyttökelpoista 7 vuoden varastoinnin jälkeen. Valitettavasti sama ei toistunut magneettimaalin kanssa vaan siitä oli tullut melkeimpä muovailuvahaa. Kokeilin levittää mönjän kuitenkin sormilla (muovihanskat kädessä) kehyksiin paksuksi kerrokseksi ja siitä tulikin ihan persoonallinen käsittely.


Koristelu on saanut inspiraation Tworzysko Finnabair:n blogista. Aluksi kyllä ideoin perusTimHoltz-tyyliä, mutta nähtyäni Finnabairin mixed media työn se sai uusia vivahteita.

Kävin nimittäin purkamassa osiin kierrätyskeskukseen lähtevän printterin ja sain lisää materiaalia. Tongin myös nappilaatikkoani, johon olen keräillyt ihania nappeja kirpputoreilta. Aloitin työni kuitenkin tekemällä nuo valokuvakehykset yhdistämällä valokuvia, memory frameja (kehys) ja memory glass:ia (lasi). Lähdin sen jälkeen lisäilemään metallikukkia, nappeja, rikkoutuneiden korujen osia ja lopulta niitä printterin osia. Tuli sitä hieman tongittua prikkoja työkalupakista ja haaraniittejä askartelukaapistakin... Osa materiaaleista on värjätty alkoholimusteilla

Mutta miehelle tunnustettakoon, että tuijottelin pitkään ilmastusavainta, mikä olisi visuaalisesti sopinut täydellisesti tähän työhön, mutta jätin sen sentään omalle paikalleen.





Kehysten materiaalit:
Paperi: kiiltävää paperia
Musteet: Alkoholimusteet, musteenlevitin
Lävistimet: Xcut perhonen ja sudenkorento
Muuta: Liitutaulumaali, magneettimaali (jämähtänyt...), Memory glass, memory frame, nappeja/neppareita/haaraniittejä/helmiä/metallikoristeita/kulmakoristeita/hakaneuloja, ruuveja/muttereita/jousia/prikkoja, siemenhelmiä, akryylitimantit

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa että alimmainen on näistä ihan ehdoton suosikki, ihanaa rosoisuutta ja upeaa näkemystä kierrätyksen muodossa :)
    Itsekin pyysin joku aika sitten miestä säilyttämään omasta harrastuksestaan ylijääviä muttereita rattaita yms. Ei koskaan tiedä mihin niitä voi tarvita...

    VastaaPoista
  2. Hauskoja kehyksiä!
    Mun täti on laittanut niitä muttereita huopapallokaulakoruun!

    VastaaPoista